Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Stirling Castle

In de Middeleeuwen werd het op een rots liggende Stirling Castle omringd door heuvels, moerasgebied en er liep een rivier langs waardoor een belangrijke handelsroute ontstond.
Toen in 1174 Koning Willem 'de Leeuw' van Schotland gevangen werd genomen door de Engelsen moest hij Stirling Castle opgeven. Pas in 1189 kwam het weer in Schotse handen, doordat men het terugkocht van de Engelsen. In de volgende decennia en eeuwen hoorde het kasteel dan weer bij Engeland en dan weer bij Schotland.

Stirling Castle

Vele vorsten, koningen en krijgsheren woonden in het kasteel en zij zorgden er mede voor dat Stirling Castle een bijzonder rijke geschiedenis kent.

Het kasteel werd vele malen bij aanvallen beschadigd, werd vele malen herbouwd en uitgebreid en kende ook tijden van verval.
In 2011 was er een feestelijke opening nadat het kasteel uitgebreid was gerestaureerd.

Bij een bezoek in het zomerseizoen komen toeristen aan hun trekken. Er lopen acteurs rond in authentieke kledij waardoor de bezoekers zich in de tijd van weleer wanen.
In de keukens kan men zien hoe er toen gewerkt werd. In het kasteel hangen prachtige met de hand gemaakte wandkleden. Het 'King's Old Building' is ingericht als museum en de Koninklijke kapel is uitzonderlijk met zijn houten plafond. De 'Great Hall' is een imposant gebouw dat gebruikt werd als soldatenbarak en in het paleis zijn verschillende schitterende beelden te bezichtigen.

Om het kasteel heen liggen terrastuinen die de Queen Anne tuinen genoemd worden. De overblijfselen van de originele tuinen van de koningen van Schotland liggen ten zuidwesten van Stirling Castle.