Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Scone Palace

Scone Palace: Parel in de Schotse kroon
Wie Schotland bezoekt kan niet om Scone Palace heen. Ooit was het de plek waar de Schotse koningen hun kroon kregen. Nu komen er jaarlijks tienduizenden toeristen om deze prachtige plek te bewonderen.

Scone Palace
copyright foto: Agnes Schulte

Scone Palace, gelegen bij Perth, is het historische hart van Schotland. Vijftienhonderd jaar geleden heersten de Picten vanaf deze plek over het land. In de middeleeuwen was het een populaire bedevaartplek. De voornaamste reden ligt hem echter in het feit dat hier eeuwenlang de koning op de befaamde Stone of Scone werd beëidigd.

Nog steeds is er een replica van deze troon op Moot Hill te zien, maar dat is niet de enige attractie van Scone Palace. Vergeet bijvoorbeeld niet de nabijgelegen neogotische kapel te bezoeken. Dwaal ook door de schitterende tuinen met de Murray Star Maze, een vijfpuntig doolhof van tweeduizend beuken, en geniet van het schitterende landschap.
Bezoek ook Scone Palace zelf. Honderdduizend bezoekers per jaar vergapen zich aan het prachtige interieur en de schitterende kunstwerken en erfstukken die in het paleis zijn tentoongesteld.

Veel Schotten beschouwen Scone Palace daarom als hun nationale trots. Terecht, want met haar historie, schitterende omgeving en fraaie architectuur is het paleis een parel in de Schotse kroon!