Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Reisverslag: Vier dagen Schotland

We hebben een trip van 4 dagen gemaakt. We zijn gestart in Edinburgh (oude deel) en hebben daar een overnachting gehad in het ► Cumberland Hotel →.
De dag erna zijn we naar Crieff gereden waar de oudste whisky stokerij van Schotland is (Glenturret →). Zij produceren een single malt whisky en tevens voor het bekende merk Famous Grous.
Na een bezoek aan deze stokerij zijn we via Loch Lomond naar Glasgow gereden Hier hebben we de avond en een deel van de volgende morgen doorgebracht.

Dunnottar Castle

Daarna zijn we vertrokken naar Stonehaven 20 km ten zuiden van Aberdeen. Een schitterend dorp aan de kust. Hier verbleven we in het ► Royal Hotel → en hebben Dunnottar Castle bezocht. Dunnottar Castle (zie foto boven) is een ruïne die hoog boven de zeespiegel uitsteekt.
De laatste dag hebben we een bezoek gebracht aan Aberdeen en zijn daarna terug gereden naar Edinburgh waar we in de vroege avond de terugvlucht hadden naar Amsterdam.
De hotels waren eenvoudig maar goed verzorgd. De huurauto was van Hertz en in Amsterdam hebben we goedkoop lang geparkeerd bij Quickparking.

(Reisverslag ingestuurd door Hans Leistra / Copyright foto's: Luc Leistra)

Stonehaven
Stonehaven

Loch Lomond
Loch Lomond

Platteland Schotland
Platteland