Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Perth aan de rivier Tay

De echte Schot
Wie naar Schotland reist, spendeert al snel heel wat tijd in de Highlands of in de hoofdstad Edinburgh. Het oostelijker gelegen Perth wordt al gauw overgeslagen. Onterecht, want de stad aan de rivier Tay is een plaats waar de echte Schot leeft.

Perth aan de rivier Tay

Balhousie Castle
Geen Schotse stad zonder een Schots kasteel!
Het kasteel Balhousie Castle dateert van de twaalfde eeuw. Het bevat de schatten van het oudste regiment van Schotland, de Black Watch. Je vindt er onder meer uniformen, schilderijen, medailles, foto’s en wapens.
Slechts enkele kilometers verwijderd ligt ook nog Scone Palace, de nationale trots voor veel Schotten.


Schotse whisky
U hoeft zeker niet te vrezen dat u met een bezoek aan Perth een kans om een echte whisky distilleerderij te bezoeken misloopt. Ook hier brouwen de Schotten hun eigen variant van de Schotse whisky. De Aberfeldy brouwerij → is gesticht door de familie Dewar. Deze distilleerderij produceert een single malt whisky.


De tuinen van Perth
Behalve dat Perth compact en mooi gesitueerd op de oevers van de rivier Tay ligt en een levendig kosmopolitisch juweeltje is was Perth ooit de thuisbasis van de koningen van Schotland. Deze rijke historie kun je vandaag de dag nog herkennen aan de hand van de indrukwekkende architectuur die je in deze stad aantreft.
Branklyn Garden → is een ander voorbeeld hiervan. De tuin bevat tropische plantensoorten uit China, Tibet en Bhutan.

► Hotels in Perth →