Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Over het monster van Loch Ness en de stad Inverness

Iedereen kent Loch Ness van het mythische monster.
Een dinosauriër-achtig wezen zou zich in de diepten van het meer schuilhouden en slechts af en toe zijn kop boven water steken. Naast enkele vage foto's en nog onduidelijkere beeldopnames is er echter nooit enig bewijs voor het bestaan van dit angstaanjagende wezen gevonden. Toch trekt het meer Loch Ness door dit bijzondere verhaal ieder jaar weer vele toeristen.

Meer van Loch Ness

Een bezoek aan het meer van Loch Ness is echter niet alleen vanwege de mystieke sfeer een bezoekje waard. De omgeving is daarnaast ook nog eens van betoverende schoonheid.

Loch Ness is het op een na grootste loch van Schotland en beslaat zo'n kleine 60km2 en is daarnaast het grootste loch qua inhoud. Het diepste punt van het meer is 233m.
Door de continue afkalving van de turf en veen van de omliggende heuvels is het water zeer troebel.

Loch Ness ligt ongeveer 40km ten zuidwesten van Inverness.
Dit pittoreske stadje is zeker een bezoekje waard. Het is een klein stadje met enkele bezienswaardigheden zoals het Inverness Castle of de Inverness Cathedral. Het uit 1836 stammende Inverness Castle huisvest de lokale rechtbank en heeft zijn tuinen opgesteld voor publiek. De Inverness Cathedral is gewijd aan St. Andrew en de bouw ervan is voltooid in 1869.

Inverness
copyright foto: freeimages.com - Michel Meynsbrughen

Naast dit gezellige stadje is er vooral natuur te bewonderen. De uitgestrekte heuvellandschappen zijn ideaal voor trektochten en wandelingen. Uiteraard moet u rekening houden met het wisselvallige weer in Schotland (er kan nog wel eens een buitje vallen), maar met een beetje geluk hebt u mooi weer en kunt u genieten van prachtige vergezichten over de groene heuvels en dalen.

► Hotels in Inverness →

Bent u op vakantie in Edinburgh → dan zijn Inverness en Loch Ness ideale bestemmingen voor een weekendje uit. Een drie uur durende rit door het betoverende Schotse landschap brengt je via het Cairngorms National Park bij het mythische Loch Ness.
De toeristenindustrie rond het meer Loch Ness doet haar uiterste best om de legende springlevend te houden. Naast leuke boottochten heb je daarnaast veel cafés, restaurants en souvenirwinkeltjes die mooi inspringen op de Loch Ness legende. Natuurlijk hoeft u dit allemaal niet zo serieus te nemen.
De natuur rondom het meer is prachtig en daarom ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.