Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Braemar Castle in de Highlands

Braemar Castle is een karakteristiek kasteel dat met zijn fraaie ronde torens en grote kantelen welhaast afkomstig lijkt uit een prentenboek.
Het kasteel ligt in het hart van de Highlands in noordelijk Schotland (Schotse Hooglanden), nabij het plaatsje Braemar. Door deze ligging wordt het op hoogte gebouwde kasteel aan alle kanten omringd door adembenemende vergezichten.

Braemar Castle
copyright foto: Agnes Schulte

Braemar Castle werd in 1628 gebouwd door de graaf van Mar. Het was bedoeld als jachtverblijf, maar werd toch voorzien van verdedigingswerken. Dat had de graaf wel nodig, aangezien hij op slechte voet stond met zijn buren, de clan Farquharsons van Invercauld. In 1689 veroverden de Farquharsons het kasteel alsnog, waarna het eeuwenlang in bezit van de clan zou blijven.

Men kan Braemar Castle alleen in de weekends bezoeken, tussen 10.00 en 16.00 uur. Er zijn dan rondleidingen door twaalf gemeubileerde kamers, waarbij de gids u ook verhalen zal vertellen over de kleurrijke personen die er hebben gewoond.

Braemar ligt in het 'shire' (gewest) Aberdeen, dat bekend staat als 'kastelenland'. Men kan een bezoek dus goed combineren met dat aan andere kastelen in de buurt. Ook maakt Braemar Castle onderdeel uit van de lokale 'Castle Trail', die langs maar liefst zestien kastelen voert.