Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Blair Castle

Blair Castle is een traditioneel kasteel in Schotland, ongeveer 55 kilometer ten noorden van Perth.
De eerste verwijzingen naar dit kasteel dateren al terug naar 1269. Sindsdien hebben er veel verbouwingen plaatsgevonden, maar heeft het de sfeer van de middeleeuwen niet verloren.

Blair Castle
copyright foto: Agnes Schulte

Het is ook mogelijk voor u om zelf het kasteel te komen bewonderen. Ter plaatse kunt u aan een rondleiding door een lokale gids deelnemen. Tijdens deze rondleiding passeert de volledige geschiedenis van het kasteel de revue, waar elke zaal van het kasteel zijn eigen rol in speelt. Vooral de ontvangstzaal is erg beroemd, hier werden alle wapens en schilden van het kasteel tentoongesteld, wat nog steeds een adembenemend gezicht is.

De tuinen van Blair Castle zijn ook zeker bezienswaardig te noemen. Het grootste gedeelte hiervan is aangelegd gedurende de 18e eeuw, en heeft zijn schoonheid nog niet verloren. In het bijzonder de tuin van Hercules die beschermd wordt door een levensgroot beeld van de Romeinse halfgod.

Wilt u ook 's nachts kunnen genieten van deze prachtige omgeving dan kunt u ook een caravan huren in het Blair Castle Caravan Park →, dat vlakbij ligt. Op deze manier kunt u extra genieten van de beeldschone omgeving, die Blair Castle u te bieden heeft.