Vakantie in Schotland

Reisportaal voor Schotland

Schotland is een belevenis

die je nooit vergeet!

Informatie en reisaanbod

››› Ga naar reisaanbod
››› Ga naar vakantieverblijven
››› Ga naar informatie

Balmoral Castle

Balmoral Castle ligt te midden van de prachtige landschappen van Royal Deeside, in de Schotse Hooglanden (Highlands).
Het kasteel werd in 1848 gekocht door Queen Victoria en is vandaag de dag nog steeds de Schotse thuishaven van de Britse koninklijke familie.
Tussen begin april en eind juli is een deel van het kasteel en zijn 20.000 hectare grond echter ook opengesteld voor het grote publiek.

Balmoral Castle

Tijdens de jaarlijkse openstelling kan men onder andere een wandeling door de prachtige tuinen van het kasteel maken.
Ook kan men de 'ballroom' bezichtigen, de grootste kamer van het kasteel waarin door de koninklijke familie jaarlijks een prestigieus bal wordt georganiseerd. Wie meer geïnteresseerd is in de geschiedenis van het kasteel, kan hiervoor terecht in de 'Carriage hall'. Hier kan men een blik werpen op oude koetsen, uniformen en zelfs een verzameling koninklijke kerstkaarten.

Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan Balmoral Castle, is de 'Luxury Landrover Safari'. Samen met een van de rangers, ontdekt men in een mum van tijd het hele domein: van de prachtige bossen tot de flanken van Lochnagar, een van Schotlands bekendste bergen.
Wie langer dan een dag op het immense domein wil verblijven, kan overigens terecht in een van de talrijke vakantiehuisjes die Balmoral Castle rijk is.